Vuurwerkangst bij uw huisdier

 

Nieuwe medicatie voor vuurwerkangst bij honden!

Sileo: is een nieuw medicijn in pasta vorm, voor acute stress of angst door harde geluiden als vuurwerk bij honden. De werkzame stof is dexmedetomidine en alleen verkrijgbaar op recept bij een dierenarts. In lage doseringen wordt het gebruikt voor het verminderen van angst en opwinding door acute stressvolle situaties, zoals vuurwerk.

Hoe wordt Sileo gebruikt?

Deze pasta moet worden aangebracht op het slijmvlies in de wangzak achterin de bek. Dan mag er 15 minuten gewacht worden voor het geven van voedsel of beloning. Doorslikken kan geen kwaad, alleen dan werkt het minder snel en moet er 2 uur gewacht worden met het geven van een nieuwe dosis. De dosering is afhankelijk van het gewicht van uw hond. Toediening mag iedere 2-3 uur herhaald worden, met een maximum van 5x per dag.

NIET geregistreerd voor katten.

Overige alternatieven.

Naast deze pasta voor honden zijn er natuurlijk nog meerdere producten die een steentje kunnen bijdragen. Zo kan er  1-2 weken van te voren een adapter voor uw hond of kat in het stopcontact gestoken worden. Dit is DAP of FELIWAY, beide een geurferomoon om uw huisdier gemoedelijker te stemmen.

Pexion®: Is een medicatie die in hoge dosering angst remt. De werkzame stof is imepitoïde en verminderd epileptische aanvallen  (lage dosering) alsook stress en angst door lawaai fobieën (in hoge dosering). Het kan gestart worden 1-5 dagen voor de jaarwisseling. Ook deze medicatie is alleen op voorschrift van een dierenarts te verkrijgen.

Diazepam®: Is een kalmerend en spierverslappend middel, hierdoor is uw huisdier rustig, en minder gevoelig voor geluiden.

Alprazolam: is een humaan middel en werd al jaren ingezet als kalmeringsmiddel. Dit mag alleen nog worden ingezet als aangetoond wordt dat andere middelen niet voldoende helpen!

Dus bij vragen over een van de bovengenoemde producten neem contact met ons op.

  • Wat ten alle tijden voornamelijk voor katten werkt, is zorgen voor extra schuilmogelijkheden, zoals dozen, manden die afgeschermd kunnen worden met voorbeeld handdoeken, zodat ze zich een veilige plek kunnen maken.
  • Houdt huisdieren binnen!!!
  • Zet in huis een radio of tv aan, ( zorg niet voor een zender waar vuurwerk op te zien of te horen is, zorg dat ramen, deuren en ventilatieschachten dicht zijn, houdt de gordijnen dicht en zorg dat ten alle tijden water en voeding gevonden kan worden.
  • Laat een dier met rust, geef het wel steun, maar troost het niet.
  • Zorg voor honden en katten dat er genoeg afleiding is, geef zo voorbeeld voerpuzzels, speeltjes / hengels, zoekspellen in huis.