Paarden

Paardengeneeskunde wordt bij Dierenkliniek Landhorst door 3 erkende paardendierenartsen uitgeoefend. Zij kunnen u adviseren omtrent de aanschaf van een paard of bijvoorbeeld bij het correct behandelen van een aandoening. De kliniek beschikt over goede diagnostische mogelijkheden waaronder, bloedanalyseapparatuur, een mobiele röntgenunit en een mobiele echo-unit. Daarmee kunnen we bij de eigenaren thuis onderzoek doen op het gebied van kreupelheden door benige stoornissen zoals Osteochondrose Dissecans (OCD), arthrose (spat), hoefkatrol, hoefbevangenheid en botbreuken, maar ook een peesscan bestaat tot de mogelijkheden. Ook beschikt de kliniek over de mogelijkheid om paarden op te vangen voor verdere behandelingen. Daarvoor zijn een 8-tal buitenboxen beschikbaar. Ook de opvang van merries die voor drachtigheidsbegeleiding of bevalling aangeboden worden behoort tot de mogelijkheden.

Tarieven voor de behandeling van paarden

In tijden van een financiële crisis zal ook de paardeneigenaar op de kleintjes letten. Dit is voor ons zeer begrijpelijk daarom hanteren we bij onze bedrijfsvoering een beleid waarbij we op basis van service en complexiteit van de diergeneeskundige zorg een combinatie in de prijs maken. We bedoelen daarmee, dat snelle of makkelijke ingrepen/handelingen zoals bijvoorbeeld enten of gebitsbehandelingen een prijs hebben waarbij de visite en voorrijkosten inbegrepen zijn bij de ingreep of handelingskosten. Daarmee zijn we dusdanig concurrerend dat het vergelijken van prijzen heel interessant voor u kan zijn. Informeert u gerust eens bij onze assistentes wat de kosten voor bepaalde producten of dienstverleningen zijn. Daarnaast hanteren wij groeps en koppelkortingen.

Keuringsdierenarts en keuren van paarden

Bij Dierenkliniek Landhorst kunt u ook terecht voor de aan- of verkoopskeuring van uw paard of eventueel in het kader van de verzekering van uw paard. Wij zijn bevoegd om paarden te keuren en kunnen dit bij u thuis of bij ons op de kliniek doen. De keuring bestaat kan bestaan uit de klinische en röntgenologische keuring. Daarbij kan de keuring worden uitgebreid naar de wensen van de opdrachtgever. Er kunnen bijvoorbeeld ook rontgenfoto's van de hals of de rug gemaakt worden. In het kader van duursport als endurance of aangespannen sport, bestaat er bijvoorbeeld de mogelijkheid om bloedanalyses uit te voeren voor en na de keuring. Ook kan op verzoek een echo gemaakt worden van de pezen. Wij beschikken ook over een bronchoscoop voor cornageonderzoek. Inmiddels beschikt Dierenkliniek Landhorst ook over de mogelijkheid om Prok keuringen uit te voeren.

Wanneer u kiest voor een keuring bij u aan huis zijn er wel een aantal voorzieningen nodig, namelijk: een harde erfverharding met een afmeting van 40 meter bij 15 meter, voor de volte op de harde ondergrond en voor de beoordeling op de rechte lijn. Een longeerbak of rijbak voor de beoordeling op een zachte ondergrond en voor de bepaling van de uithoudingsproef. Ook dient er voldoende stroomvoorziening te zijn om röntgenfoto's te maken.

Onze tarieven voor de keuringen zijn als volgt:
- Klinische keuring op de praktijk: € 100,-
- Klinische keuring op locatie: € 175,-
- Rontgenologische keuring op de praktijk: € 225,-
- Rontgenologische keuring op locatie: € 300,-
- Klinische en rontgenologische keuring op de praktijk: € 300,-
- Klinische en rontgenologische keuring op locatie: € 400,-
- Rontgenologische keuring met hals en rug op de praktijk: €375,-
- Rontgenologische keuring met hals en rug op locatie: €450,-
- Klinische en rontgenologische keuring met hals en rug op de praktijk: € 425,-
- Klinische en rontgenologische keuring met hals en rug op locatie: € 525,-
- PROK keuring op de praktijk: € 350,-
- PROK keuring op locatie: € 400,-
- Klinische keuring en PROK keuring op de praktijk: € 425,-
- Klinische keuring en PROK keuring op locatie: € 475,-

Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen via 0492 351140