Koi cursussen 2017

Beginners- en gevorderdencursus voor onze koi klanten.

Koi Cursussen najaar 2017

Heeft u altijd al meer willen weten over uw hobby, de verzorging en behandeling van koi? Dan is dit de unieke kans om onder begeleiding van koidokter-dierenarts Rob Heijmans dieper op de materie koi en diens verzorging in te gaan.

Wij bieden  volgende cursussen aan:
Beginnerscursus Nederlands: Zaterdag 30 September
Beginnerscursus Duits: Zaterdag 7 Oktober
Gevorderdencursus Nederlands: Zaterdag 1 November
Gevorderdencursus Duits: Zaterdag 18 November.

We beginnen bij de beginnerscursus echt bij het begin, bij het water en de filter. Daarbij gaan we in op de samenstelling en de normaalwaarden van het vijverwater. Ook wordt er uitgelegd waarom deze waarden kunnen afwijken en wat eraan te doen is.

De filter is het hart van de vijver, de belangrijkste vraag waar we antwoord op gaan geven is: wat doet de filter? Of beter gezegd, vanuit ziektekundige standpunt, wat doet hij niet?
Hierna wordt er basaal uitgelegd wat een vis is. Wat is normaal aan een vis en wat is afwijkend?
Het gedrag en uitwendige anatomie van de vis komen hierbij uitgebreid aan bod.
Daarna leggen we uit hoe je met een vis omgaat. Hoe verzorg ik een vis? Waar moet ik bij de dagelijkse verzorging op letten?
Na dit onderdeel leggen we uit wat de relatie tussen ziekten(verwekkers) en de vis is.
Dit deel wordt heel praktisch benaderd en u wordt aan de hand meegenomen om zelf een aantal vissen te verzorgen. U leert bijvoorbeeld om zelf een vis te vangen en klaar te maken voor transport, ook leert u hoe u zelf een huidafstrijkje moet maken en deze onder de microscoop moet bekijken.
Hierbij krijgt u korte tekst en uitleg bij het herkennen van parasieten.

Bij de gevorderdencursus gaan we verder in op de relatie tussen de koi, het water en ziekteverwekkers. U krijgt op deze dag tekst en uitleg aan de hand van video/live beelden van bepaalde infecties en bepaalde ziekteverwekkers bij koikarpers, zoals KHV, buikwaterzucht en zwemblaasinfecties.

Daarnaast gaan we u, aan de hand van video materiaal, proberen te laten nadenken over bepaalde problemen die zich bij vissen kunnen voordoen. Hierbij wordt de nadruk gelegd op het leefgebied van de koi, de verzorging en de omgang met de koikaper. Dit zal ongetwijfeld interessante discussies geven en hopelijk ook de nodige stof om over na te denken en mee naar huis te nemen. 

De kosten voor beide cursussen zijn € 85,- per persoon per cursus. De cursussen worden gehouden op onze kliniek. De aanvangstijd voor deze cursussen is 10.00 uur, de eindtijd zal ongeveer 17.00 uur zijn.
Mocht u onverwachts niet in de gelegenheid zijn aan de cursus deel te nemen, dient u zich minimaal 48 uur van tevoren af te melden.
Inschrijven voor één van deze cursussen kan door te mailen naar dierenklinieklandhorst@live.nl met vermeldig van uw naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer en mailadres.