Reptielen

Reptielen zijn een klasse van koudbloedige, gewervelde dieren. De klasse reptielen omvat:

-slangen, hagedissen

-schildpadden

-krokodilachtigen

Reptielen kunnen alleen in een aangepaste, ruime omgeving gehouden worden. De huisvesting is dan ook van essentieel belang. Ook kennis van de voeding en het gedrag zijn onmisbaar, als u eigenaar bent of wilt worden van een reptiel.

Als u besluit een reptiel aan te schaffen kunnen wij een algemeen lichamelijk onderzoek uitvoeren en het dier nakijken op eventueel aanwezige parasieten.

Wij kunnen u ook helpen als u te maken heeft met een ziek dier.  Het is niet altijd even duidelijk aan een reptiel te zien of hij ziek is. Wat u wel kunt waarnemen is eventuele benauwdheid of het dier te luid horen ademen/rochelen. Ook kan een ziek dier in gewicht afnemen. Het is daarom belangrijk dit nauwlettend in de gaten te houden. Verder kan het dier diarree hebben of het eten op braken.

Er kunnen ook verkleuringen van huid of schild optreden.

Wij zullen u dier aan een algemeen onderzoek onderwerpen en eventueel microscopisch onderzoek uitvoeren van de ontlasting of een keeluitstrijkje. Als het nodig is kunnen wij ook röntgenologisch of echografisch onderzoek uitvoeren.